A vitamini
Kemiklerin büyümesinde, organların gelişmesinde hücre sağlığı ve yenilenmesinde gereklidir. Görme duyusunu güçlendirir.
A vitamini eksikliğinde körlük gelişmesi olasılığının yanısıra, fiziksel ve zihinsel büyümede duraklama, kızamık ve ciddi ishal vakalarında artış görülür.
B vitamini kompleksi
15 e yakın değişik vitaminden oluşan bir vitamin grubudur. Sindirim, kan hücrelerinin yapılması, sinirlerin onarılması, hormon ve enzim yapıları gibi vücutta çeşitli işlevlerin yerine getirilmesinde rol alırlar.
C vitamini
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Kas, doku ve hücreleri korur. Beslenme yetersizliği, ishal başta olmak üzere ateşli hastalıklar, yanıklar, travmalar, protein ve demir eksiklikleri C vitamini gereksinimini arttırır.
D vitamini
Kalsiyum ve fosforun bağırsaklardan emilimini arttırarak kemiklerin ve dişlerin güçlenmesini sağlar. Anne sütünün litresinde sadece 12 – 60 ünite D vitamini bulunur ve bu miktar bebeklerin ihtiyacı olan 400 üniteyi karşılamaz. Bu nedenle beslenme biçimine bakılmaksızın tüm bebeklere yaşamın ilk günlerinden başlayarak, tercihen 3 yaşına kadar 400 IU D vitaminini verilmesi doktorlar tarafından önemle tavsiye edilmektedir.
E vitamini
Antioksidan özellik gösterir.